20.7.13

Λικέρ αρμπαρόριζας: Χωνευτικό, ιδανικό για μετά το φαγητό


Υλικά:
1,5 λίτρο κρασί (κόκκινο ή ροζέ)
600 γρ. ζάχαρη
30-40 φύλλα αρμπαρόριζας

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το κρασί σε κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει να αφρίζει (λίγο πριν φτάσει σε σημείο βρασμού) ρίχνουμε  την ζάχαρη  και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει (2-3 λεπτά ακόμα).
 Μόλις λειώσει η ζάχαρη και αφρίσει το μίγμα, το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την αρμπαρόριζα.
Το αφήνουμε να κρυώσει, στραγγίζουμε, το βάζουμε στα μπουκάλια και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου