24.2.14

Φτιάξτε τέλεια σπιτική λεμονάδα

Πώς τη φτιάχνουμε :
Πρώτη συνταγή
Η πιο απλή και παραδοσιακή. Διαλύετε δύο φλιτζάνια ζάχαρης σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό μέχρι να γίνουν σιρόπι και στη συνέχεια, να προσθέτετε δύο φλιτζάνια φρέσκο χυμό λεμόνι. Όταν το λεμονένιο σιρόπι σας είναι έτοιμο, μπορείτε να αραιώσετε 2 δάχτυλα από αυτό με παγωμένο νερό και πολλά παγάκια. Το αποτέλεσμα είναι γλυκό και ξινό και ιδιαίτερα δροσιστικό.
Δεύτερη συνταγή
Μια άλλη αρκετά παρόμοια συνταγή, περιλαμβάνει 1 λίτρο βραστό νερό, τρία στυμμένα λεμόνια και 5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Τα αφήνετε να διαλυθούν για 15-30 λεπτά. Φέτες λεμονιού και ένα κλαδάκι μέντας μπορούν να προστεθούν για την τελική ώρα της ψύξης, αλλά προσοχή γιατί οι φέτες του λεμονιού μπορεί να πικρίσουν το μίγμα σας.
Τρίτη συνταγή 
Αυτή η συνταγή μοιάζει περισσότερο με αναψυκτικό μιας και περιέχει σόδα. Σιγοβράστε νερό μαζί με τη φλούδα από 2-3 λεμόνια προκειμένου να απελευθερώσουν τα λεμόνια τα αρώματα και τη γεύση τους. Αφού κρυώσει το μίγμα, ανακατέψτε το χυμό από τα 3 λεμόνια με 5 κουταλιές ζάχαρη και αφού διαλυθεί η ζάχαρη, αραιώστε με σόδα και σερβίρετε με ένα κλαδάκι μέντας και μια φέτα αγγουριού προαιρετικά. Εδώ η ισορροπία ξινών, πικρών και γλυκών γεύσεων είναι σχεδόν απόλυτη, με τη μέντα και το αγγούρι να προσφέρουν μια διακριτική γεύση καλοκαιριού, που κάνει αυτή τη συνταγή να ξεχωρίζει.
Τέταρτη συνταγή
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ένα μίγμα από ζεστό νερό με ξύσμα από τρία λεμόνια και τον χυμό 6 μέτριων λεμονιών μαζί με 150 γραμμάρια ζάχαρης. Αφήστε το μίγμα όλη τη νύχτα και η γεύση θα καταλήξει όσο ισορροπημένη χρειάζεται για να τη λατρέψετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου